Friday 18 November 2011

ECB Fed olmayacaksa ben yokum

Fazla çabalamayalım. Kısa vade yatırım stratejisi kolaylaştı:

  • Son birkaç günde Alman yetkililerden ECB’nin yapabilirlikleri hakkında gelen yorumlar stres altındaki ülkelere baskı amaçlı basit bir politik manevra değil de gerçeği yansıtıyorsa KAÇIN.
 
  • ECB, Fed gibi yumruğunu masaya vurup lender of last resort olduğunu kabul eder ve ‘’her şekilde finansal sektörün arkasında duracağım’’ der. Bilançolarına baktığımız zaman kriz başından beri Fed üçe katlamış, ECB sadece %50 arttırmış. Sonuçta bayağı bir gidecek yolu var. Bu işlemler sonunda yapısal sorunlar çözülmese de piyasada ciddi bir ralli olur. ALIN. 

Bugün Başkan Mario Draghi’nin söylemleri de pek aydınlatıcı olmadı. Ancak vakit kalmadı. Yunanistan’ın aksine İtalya’nın EuroSon’dan çıkışının maliyeti çok düşük. Ben bu sabah NTV’de buna istinaden bir İtalya yol haritası çizdim. Bu konuda detaylara devam edeceğim.

2 comments:

tunc k. said...

Alman Dışişleriden sızan memo da(London daily telegraph), aşırı borçlu Euro bölgesi ülkelerin ekonomik yönetimini devralacak yeni bir kurum için radikal planlar var.Eger bu memo dogru ve uygulanırsa, ECB ve FED uzun süre para basmayacaktır, bu da piyasalarda nakde talep yaratıp satış getirir.Tersi olursa alış getirir.
Tavsiye her zaman altın alın, biriktirin.

tunc k. said...

AB'nin politikacılarına,AB'nin vatandaşlarına;
eğer nereye gideceğinizi bilmiyorsanız dikkatli olun,çünkü oraya GİDEMEYEBİLİRSİNİZ!!!