Thursday 29 September 2011

Onlar yanlış biliyor


Washington ve New York’ta toplantılara koşuşturmaktan piyasaları izleyemedim. Dün gelirken uçakta ilk defa gazeteleri karıştırma şansım oldu. Şunu çok açıklıkla söyleyebilirim. Başlıkta “onlar” diye değindiğim piyasaların Avrupa’dan beklentileri gerçekçi değil. Önümüzdeki günlerde EuroSon üyelerinin tek ve en büyük derdi 21 Temmuz EFSF kararlarının ülkeler tarafından onaylanması. Bunun dışında son haftalardaki haber akışını takip edenleriniz de fark etmiştir, zaten EFSF ile ilgili yeni düzenlemeler yakın gelecekte olası değil. Yetkililerin söylediklerini bir kenara bırakın sadece Alman anayasa mahkemesinin kararını okumanız yeterli.

Geriye IMF kalıyor. İsim vermeden çok üst düzey bir ECB yetkilisinin söylediklerini sizinle paylaşayım, kararı siz verin: “Birkaç Eurozone üyesinin IMF programında olması bana gerçekten acı veriyor”. IMF’nin kılıcını kuşanıp yardıma gelmesi ufak olasılık. İsşerin çok daha kötüye gitmesi lazım bunu için. Şimdilik…

“This is Captain Kirk. All hands… Brace for impact”. Turning to Enterprise’s doctor: “and Bones, prepare the sickbay for heavy casualties”.